За нещата и за хората.

За опита да полетя и за последиците от приземяването.

За алегориите на пожеланото и за метафорите на реалното.

За...

9/24/2012

Rubik's Cube: Приятелството

Rubik's Cube: Приятелството:
Aрабска легенда разказва за двама приятели, които вървели през пустинята. По пътя обаче избухна спор между тях и единият зашлевил шамар на другия. Пострадалият, без дума да обели, седнал и написал на пясъка: "Днес моят най-добър приятел ме удари!".
Продължили напред и стигнали до един оазис, където влезли да се изкъпят. Пострадалият от шамара приятел внезапно започнал да се дави, но навреме бил спасен от другаря си. Когато се посъвзел, грабнал камата си и издълбал върху един камък: "Днес моят най-добър приятел ми спаси живота!"
Заинтригуван, приятелят му го попитал: "Защо, след като те нагрубих, писа на пясъка, а сега пишеш върху камък?"
Засмян, другарят му отвърнал: "Когато някой добър приятел ни засегне, трябва да напишем това на пясъка, където вятърът на забравата и прошката ще го заличат. Но от друга страна, когато ни се случи нещо голямо и прекрасно, трябва да го гравираме върху камъка на сърцето, където никoй вятър не може да го заличи…"
Арабска мъдрост

9/11/2012

SeaLove

















Сбогувах се и този път със болка,
но с надеждата, че скоро ще се видим.
Защото знам, не е възможно
за дълго с тебе да се разделим...
Обичам те, море - безкрайно, топло, синьо...
J.R.

Rubik's Cube: Трите врати на мъдростта

Rubik's Cube: Трите врати на мъдростта: От Кристиан Годфроа / Откъс от книгата "Магически истории" Един цар имал един единствен син – смел, сръчен и умен. Когато младият пр...