За нещата и за хората.

За опита да полетя и за последиците от приземяването.

За алегориите на пожеланото и за метафорите на реалното.

За...

12/18/2012

На кого му пука дали ще свърши светът, след като човешката простотa не би се изчерпала и след неговия край???


Когато светът се преобърне с краката нагоре, има ли смисъл дали ще свърши или не?! И за какво трябва да се притесняваме повече - в случай, че свърши, или в случай, че не свърши? Една приятелка често ми е казва - "Запомни – направиш ли добро, винаги ще изядеш л....но". Днес за пореден път тя се оказа права!!! В опита си да помогна на някого, попаднах в нелепа грозна каша, от която излязох сравнително чиста, но пък с тежко главоболие и отново объркани представи за това кое е добро и кое не в нашия мил 21-веков свят... Оказа се, че зад благородни маски на съмишленици в благотворителни каузи се крият бледи личностни подобия, склонни по-скоро да създадат интриги, отколкото да помогнат на когото и да било...
Но... както и да е! Истината , че не съжалявам, че няма да свърши светът, но съжалявам, че никога няма да свършат бедните човешки интригантски душици, които слагайки след името си едно Главен редактор си мислят, че могат да се месят в отношенията между хората и да раздават правосъдие...
Жалко, много жалко...
Следователно - На кого му пука дали ще свърши светът, след като човешката простото не би се изчерпала и след неговия край???
А сега, отивам на театър, защото главоболието ми би могло да се оправи единствено с една Амазонка (за която благодаря на друга приятелка), сътворена от самия Камен Донев... 

J.R.


12/05/2012

VENITI: Think Bigger!


Think Bigger by VENITI!   

Think Bigger! – Колекцията, която доказа, че и децата имат право да носят уникални дизайнерски дрехи. Колекцията, която придаде нов смисъл на разбирането за „завладяващ дизайн”. 
Think Bigger е първата limited edition колекция на марката VENITI. Колекцията предлага  18 уникални детски модела, които изцяло се придържат към модните тенденции при възрастните за сезон AW 12-13.
Вдъхновена от желанието на децата да изглеждат като мама и тате, колекцията изгражда една стилна и актуална детска визия, в която е заложено не само на комфорт и качество, но и на модерност и уникалност. „Децата обожоват да подражават на родителите си, всяко  дете обича да се кипри с дрехите на мама и тате, защо иска да изглежда като тях. Veniti си поства за цел да сбъдне именно тази мечта на малчуганите, обличайки ги в малки дизайнерски модели на дрехи за възрастни” – споделя Веселина Минчева, дизайнер на колекцията.

ПЪРВИЯТ ОНЛАЙН БУТИК ЗА ДЕТСКА МОДА – WWW.VENITI-BG.COM

За марката VENITI:
Марката Veniti има за цел да предложи една различна и стилна детска визия. Брандът ясно се  противопоставя на всички клишета, свързани с детската мода, и преедлага уникални решения за родителите, на които им е дотегнало на родителите да обличат децата си в баналните розово и синьо.
Като стил и актуалност дрехите с лейбъл Veniti изцяло се придържат към модните тенденциите при възрастните. За създателите на Veniti на първо място са поставени нуждите и желанията на децата, защото те са бъдещето: „децата имат право на своята индивидуалност, а Veniti предлага право на избор за децата и родителите, които искат да разчупят стериотипите”.
Дрехите са изработени от естествени материи в актуални за сезона силуети и цветове - и като дизайн, и като метерии, моделите изцяло отговарят на световните стандарти.
Veniti избра високото качество и уникалния дизайн  пред масовото производство и заложи на limited edition колекциите – малки серии от уникални детски дрешки. „Защото знаем колко е важно за нашите клиенти децата им да носят дрехи, които не могат да се видят на другаде. Отчитаме факта, че както родителите, така и децата, искат да имат своя индивидуалност, която гордо да показват. Може би това е едно от нещата, което ни прави интересни и ни отличава от останалите – предлагаме продукт, който не може да се притежава от всички. Нашата цел е да предлагаме на клиентите си не масова, лишена от индивидуалност дреха, а модел, който му носи емоция” – допълват Veniti.
ЗА ДИЗАЙНЕРА:
Веселина Минчева е млад български дизайнер, за който модата е не само начин на живот, но  и философия. Завършва Модa в Нов Български Университет и зад гърба си вече има множество изяви в различни конкурси и модни събития:
Конкурс за млад дизайнер „Златна игла” 2010
Балканско изложение за облекло и текстил Bgate 2010
Triumph Inspiration Award 2011
Ревю- пърформънс „Fashion in motion”
Участия в модните събитията на известия столичен „Иван Асен 22”, където показва своята креативност и творчество.
Дизайнерските модели на Веселина Минчева до този момент носят настроението на разчупената авангардна мода, търсейки различност и нестандартност. Вдъхновена от работата на Yohji Yamamoto и Martin Margiela, Веселина не спира да експириментира с различни форми, обеми и силуети. Убедена е, че дрехата може да се разглежда като отправено послание и именно поради тази причина зад всяко нейно творение стои не само модно, но и социално послание.
Работата й като Главен дизайнер за Veniti e предизвикателство. Още с първата си колекция за марката, тя Веселина Минчева ясно показва, че иска да разчупи стериотипите в детската мода, изграждайки една стилна детска визия. Използва смесица от класически дизайн, пречупен през собствената й призма, за да го предложи интерпретиран по модерен начин, вплетен в интересните детайли на силуета.
Освен с моден дизайн, Веселина се занимава и с благотворителна дейност. От няколко години участва в благотворителните базари на фондация „Движение на българските майки”, изработвайки различни модни аксесоари, приходите от които, отиват за каузите на фондацията. Тази година обаче е решила да включи и новосъздадения си бранд в своята кауза, като дарява на базара някои от своите уникални модели, защото като бранд за детски дрехи Veniti има отношение не само към нуждите на децата, но и към техните проблеми и болки.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: