За нещата и за хората.

За опита да полетя и за последиците от приземяването.

За алегориите на пожеланото и за метафорите на реалното.

За...

2/28/2012

ПЕТ ЖЕНИ В ЕДНАКВИ РОКЛИ


Точно преди един месец беше Премиерата на „ПЕТ ЖЕНИ В ЕДНАКВИ РОКЛИ” в Народния театър "Иван Вазов" 


Снимки: АТАНАС КЪНЧЕВ
Ролите:
Франсис: С. Бобчева 
Мередит: С. Халачева
Триша: П. Джукелова 
Джорджиан: Е. Тепавичарова, 
Майнди: К. Русева
Трип: П. Попйорданов



„Пет жени в еднакви рокли” е на американеца Алън Бол – сценарист на сериалите по HBO „Два метра под земята” и „Истинска кръв”, както и на наградения с Оскар филм „Американски прелести”. Режисьор на пиесата е Боил Банов, а преводът - на Параскева Джукелова.  
Единствената мъжка роля в спектакъла беше на мъж, способен да разбие черупката и на най-голямата любовна скептичка. А задачата беше поверена на Чочо Попйорданов. Заобиколен от пет прекрасни жени, той, както по всичко личеше, се чувстваше отлично в кожата на своя герой.


Действието - по време на сватба в „стаята на шаферките”. Момичетата, които не са се срещали от години, набързо превръщат събитието в „тинейджърски” купон, където нищо в интимен план не остава скрито. Трип си е харесал едно конкретно момиче. Случващото се между тях е малко задкулисно, но представя позната ситуация между двама наживели се самотници. Оттам именно идва и тъжното, и комичното. Всяка една от героините носи своята различна съдба. Едната е наркозависима, другата – с различна сексуална ориентация… 

Бойл Банов:
 „На всяка сватба винаги се ражда и нова любов”

















Но това е и история за любовта, и за истините от живота... 
Не искам да ви разказвам пиесата, защото това означава да ви лиша от удоволствието да я гледате, усетите и разберете такава, каквото е за вас. Мога само да ви кажа - НЕ Я ПОДМИНАВАЙТЕ!  







Чочо Попйорданов:
„Мисля, че ще стане едно много смешно и леко трагикомично представление”








J.R.

Няма коментари:

Публикуване на коментар