За нещата и за хората.

За опита да полетя и за последиците от приземяването.

За алегориите на пожеланото и за метафорите на реалното.

За...

11/23/2012

TRIUMPH ИЗБРА НАЙ-ВДЪХНОВЯВАЩОТО БЕЛЬО


Triumph Inspiration Award 2012


Със зрелищния старт на Седмица на модата в Шанхай, на 19 октомври се проведе и международният финал на конкурса Triumph Inspiration Award 2012. Вдъхновени от тазгодишната тема "Дракони и пеперуди", 31 финалисти от цял свят представиха своите дизайнерски творения на модния подиум и разкриха уникалния дизайн на моделите си пред огромната аудитория от ценители на модата, сред които световно известни знаменитости, международни и китайски медии


Вдъхновяващите дизайнерски творения на финалистите бяха оценявани от  жури с изтъкнати представители на модния елит: главеният редактор на италианското издание на „Вог” – Франка Созани, дизайнерите Ума Вонг и Матю Уилямсън, китайската актриса и певица Карен Мок, както и световноизвестният китайски фотограф Уинг Шия – автор на специалната фотосесия за конкурса тази година.

Победителите в конкурса Triumph Inspiration Award 2012 са:
1-во място:
Шаан Уайтфут от Великобритания с модела Ecliptic Renewal  
2-ро място:
Алла Полозенко от Италия с модела Dragon & Butterfly Infinity
3-то място:
Лука Беке от Унгария с модела
Reborn Warrior

Българската финалистка – Елена Златева, спечели онлайн гласуването и достойно представи страната ни, а победителката Шаан Уайтфут сподели, че веднага се е вдъхновила от темата „Дракони и пеперуди”, защото проектите й са нежни, женствени и деликатни и именно в такава насока иска да се специализира. Нейният модел пресъздава първия цикъл на метаморфозата яйцата на пеперудите, чиито изображения са вградени в материята.

Председателката на журито от своя страна - уважаваната Франка Созани, главен редактор на италианския „Вог”, споделя: "Това решение беше голямо предизвикателство за всички нас. Фантастичните творения, които са достигнали международния финал и се борят за тази уникална награда, са богати на вдъхновение и са реално доказателство за високото качество на дизайна".


 Снимки: Otigladokonec

Няма коментари:

Публикуване на коментар