За нещата и за хората.

За опита да полетя и за последиците от приземяването.

За алегориите на пожеланото и за метафорите на реалното.

За...

1/28/2013

Референдум?! НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ!

Политическият вот каза ДА, гражданският - НЕ и по-конкретно: НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ!
Над 20 млн. лева управляващи и опозиция, барабар с гражданските и т.нар. зелени организации, похарчиха, за да отработят предстоящите си предизборни кампании и да си премерят рейтингите и електоратите. С други думи - 27 януари на 2013 ще бъде запомнен като денят, в който се проведоха най-много политически банкети за сметка на нас - данъкоплатците. 
Темата за ядрената енергетика в България касае точно толкова българите, колкото и ако референдумът се отнасяше за развитието на същата в някоя друга далечна от родината ни държава. И не толкова защото българинът няма мнение или позиция, а защото т.нареченият граждански референдум се превърна в политически. Аплодисменти за Станишев - основният герой на поредната трагикомична премиера, която се разигра пред цяла България!!! Една от най-скъпите театрални постановки, случвали се някога на родната ни сцена!
България беше излъгана - първо, защото месеци наред се водеха дебати За и Против АЕЦ Белене, а на финала трябваше малкото, решили все пак да стигнат до изборните секции, да дадат гласа За или Против развитието на ядрената енергетика изобщо!!! What the Fack!!! След това - анализите на социолозите - от всички безумия, които избълваха, едно беше ясно - най-активно гласували бяха представителите на възрастова група 60+ и респективно същите тези, които най-категорично заявиха своето Да. Оттук две неща са безспорни - 1. твърдият електорат на Серго беше най-активен, което е логично, тъй като това бяха и хората, подкукуросани от червените да се подпишат За провеждането на този референдум и 2. ДА казаха най-вече тези, които няма да плащат за АЕЦ Белене и на които няма да се наложи да се чудят къде да складират ядрените боклуци. А изводът едно доста скъпо социологическо проучване, което касаеше най-вече Станишев и компания, но което платиха гражданите от джоба си. Червените били спечелили, гербовците били и те спечелили и сините, и зелените и те... Така е, дами и господа, всички вие спечелихте, защото единствените, които загубиха са българските данъкоплатци! 
И в случай, че се чудите какъв референдум би накарал мнозинството български граждани да участват в т.нар. демократичен вот, ето едно предложение - ТРЯБВА ЛИ СТАНИШЕВ ДА ПЛАТИ ОТ ДЖОБА СИ ТЕЗИ  20 МЛН.  ЛЕВА, ПОХАРЧЕНИ ЗА ГЛУПОСТИ??? Тогава, бъдете сигурни - активността ще бъде над 90%, а вотът ще бъде категоричен - ДА. Тогава можем да говорим за спечелили и загубили.
Сега можем само да се чудим откъде да им платим сметката! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар