За нещата и за хората.

За опита да полетя и за последиците от приземяването.

За алегориите на пожеланото и за метафорите на реалното.

За...

3/13/2012

"Честен кръст"... и всичко е по-така...

Благодаря Ви, г-н Борисов! С един жест Вие разколебахте вярата ми към религията, но пък успяхте да върнете вярата ми към Вас и държавата като институция, чийто премиерски стол топлите. Сега като се замисля, не знам какво бих правила, ако не се бяхте прекръстили в ефира на  една от националните ни телевизии. Така вече, казаното от Вас, наистина е мнооого по-достоверно!
Само се чудя, как успявахте да убедите на времето Първия в достоверността на своите действия, след като тогава (доколкото помня) религията и религиозните действа не се препоръчваха. Може би разигравахте някакви шамански ритуали или?!?
Но както и да е. Истината е, че по-друг начин звучат думите Ви, като им лепнете и един кръст вместо удивителен. Правилно! Браво!
Искрено съм Ви признателна за всяко представление, с което успявате да изпълните душата на българския народ.
В крайна сметка, нека кой каквото иска да говори за нас, какво ни пука - ние, България, може и да не знаем как да си решим проблемите с икономиката, със здравеопазването, корупцията и за каквото там друго се сети човек, но пък сме най-добри в едно - да живеем като в трагикомична постановка, чийто сценарист, режисьор и изпълнител на главната роля сте Вие, винаги Вие, г-н Борисов.
И нещо последно - признавам Ви, голям стратег сте! С всяка нова роля така замазвате очите на народа, че все по-малко хора Ви помнят като пожарникар и все повече - като шоумен. Правилно!
"Заклевам се", благодарение на "честния Ви кръст" този път взех, че Ви повЕрвАх!
J.R.

1 коментар:

  1. Хахах, голям актьор си е човекът, така е. Но да отдадем заслуженото и на тези, които му вярват.. то с 'пи ар' стават нещата тук и с отклончиво отговаряне на въпроси(а понякога и неотговарянето работи).. той леко между актьор и цар, дето викат родил се, клъцнал пъпната връв и открил ББ :)

    ОтговорИзтриване